Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu
Czytali temat:
Michał Wesoły Adrianna Dyrda (3051 niezalogowanych)
1 Post

(Lærer)
Wiking
Jezeli Polska zainwestowalaby w akcje w panstwie X i otrzymywalaby z tych akcji dywidende, zgodnie z twoiim rozumowaniem obywatele panstswa X powinni masowo przyjechac do Polski i pobierac pomoc socjalna?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(penthomide)
Wiking
tak Lærer uważam że tak powinno być. WITAJ W wielkim projekcie o nazwie GLOBALNA WIOSKA , problem w tym że ani TY ani JA nie mamy wpływu na to, jak ta wiocha będzie wyglądać , ale nikt nie zabroni mi samodzielnie myśleć i wyciągać wnioski. Pracowałem w PKN Orlen przez trzy lata i uważam że mam prawo wyciągąć łapy w kierunku NORWESKIEGO FUNDUSZU NARODOWEGO , który czerpie zyski z tej firmy , powiem więcej MAM DO TEGO PRAWO NA KTÓRE Norwegowie sami się zgodzili.
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(Lærer)
Wiking
Ja caly czas ucze norweskiego
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(Lærer)
Wiking
Twoja wizja przypomnina mi podejscie Roberta Mugabe w Zimbabwe, zobacz do czego doprowadzila caly kraj jego wersja "sprawiedliwosci historycznej".
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(Lærer)
Wiking
Nie ma sprawy, tylko jak? Gdybys byl zalogowany moglys wejsc na moj profil, a ja mogbym ci dac namiary na "priva".
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(Lærer)
Wiking
Problem jest taki, ze nie mam ochoty podawac tlf. wszystkim (nie mam ochoty na telefony od pijanych forumowiczow o 2 w nocy). Napisz na bardd@getmail.no, to chetnie podam ci numer.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(penthomide)
Wiking
bać się to ja mogę Lærer , że za takimi artykułami , piętnowanie Polaków pójdzie dalej np: prawo zabraniające wypłacania Norweskich emerytur Polakom , albo Polakom mieszkającym w Polsce , albo inne prawa zabraniające wypłaty socjalnych przywilejów na polskie dzieci w Polsce ,czy w Norwegii. Boje się kiedy czytam że największy Norweski fUNDUSZ jest właścicielem 1,54 % największej Polskiej firmy i 1,54% z zysków tej firmy transferuje się do Norwegii , a największa Norweska gazeta istniejąca od 160 lat pisze o Polsce i Polakach jako darmozjadach i złodziejach
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(Lærer)
Wiking
Czy ty przypadkiem nie jestes komunista albo anarchista?
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(Lærer)
Wiking
Niestety (na szczescie?) nie.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(Lærer)
Wiking
Moze faktycznie jestem przwrazliwiony, ale panicznie boje sie wszystkich "wyznawcow" systemow totalitarnych: faszystow, komunistow, ortodoksyjnych katolikow, islamistow itd. Slaboscia demokracji jest to, ze pozwala sie im funkcjonowac w ramach struktur demokratycznych, natomiast wygrane przez nich wybory sa na ogol ostatnimi wolnymi wyborami...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok